Χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές με το τετράποδο φίλο μας, την παραλία και τα ταξίδια!

Χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές με το τετράποδο φίλο μας, την παραλία και τα ταξίδια!

Όλοι εμείς που έχουμε κατοικίδια (κυρίως σκύλους, αφού πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος μαζί του τη γάτα του), όταν έρχεται το καλοκαίρι, μας απασχολεί αν μπορούμε να πάμε για μπάνιο στη θάλασσα μαζί με τον τετράποδο φίλο μας και να κολυμπήσουμε μαζί του.

Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει μια λεπτή διαφορά ανάμεσα στο γεγονός να είναι μαζί μας ο σκύλος μας στην παραλία και στο γεγονός ο σκύλος μας να κολυμπήσει μαζί μας. Επομένως, κανένας εκπρόσωπος οποιασδήποτε Αρχής δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να είμαστε στη θάλασσα με το ζώο μας. Βέβαια, θα πρέπει να το έχουμε δεμένο και σε κάποια απόσταση από τους υπόλοιπους, για να μην υπάρχει κάποια ενόχληση. Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας σε περίπτωση που μας ζητηθεί για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος. Με λίγα λόγια, το κατοικίδιό μας μπορεί να απολαύσει τη θάλασσα μαζί μας αρκεί να φορά το λουρί του και τον οδηγό του, ή να βρίσκεται σε ειδικό κλουβί, να έχει μαζί του την ταυτότητά του και να είναι πάντα υπό τον έλεγχό μας, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε παραλία με άλλους λουόμενους.

***  Οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στη θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους που είναι πολύ βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε…πριν παραπονεθούμε για την παρουσία των σκύλων μέσα στη θάλασσα! ***

Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη πως στους περισσότερους σκύλους τους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη. Οι ιδιοκτήτες των τετράποδων φίλων μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εξασφάλιση σκιάς και την παροχή νερού. Τα σκυλάκια θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην παραλία. Μπορούν να αφυδατωθούν ή ακόμα να πάθουν και ηλίαση. Πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πολύ πρωινές ή οι απογευματινές. Το άφθονο νερό είναι λοιπόν απαραίτητο αξεσουάρ για την παραλία, μια ωραία σκιά κάτω από την ομπρέλα!  Δεν αφήνουμε το κατοικίδιο μας σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είναι σχεδόν κατά 10 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από την εξωτερική. Δεν μεταφέρουμε το κατοικίδιο μας σε ανοιχτό φορτηγάκι, γιατί καίγονται τα πόδια του από το ζεστό μέταλλο. Έχουμε τον σκύλο μας μέσα στο σπίτι τις ζεστές ώρες της ημέρας, στην αυλή φροντίζουμε να υπάρχει σκιά, πολύ νερό και μια μεγάλη λεκάνη ώστε να μπορεί να κάθεται μέσα. Το μπολ του νερού του φροντίζουμε να είναι γεμάτο με φρέσκο δροσερό νεράκι.

***
Summer Tip:  Κουρεύουμε το τρίχωμα του σκύλου μας με τέτοιο τρόπο ώστε να δροσίζεται. ***


Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να ταξιδέψουν τα κατοικίδιά μας με τα μέσα μεταφοράς;

  • Στα αεροπορικά ταξίδια : Τα μικρά ζώα που ζυγίζουν έως 8 κιλά μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρκεί να είναι ενημερωμένη η αεροπορική εταιρεία και ο ιδιοκτήτης να διαθέτει ειδικό κλουβί μεταφοράς του κατοικίδιου. Εάν το βάρος του ζώου είναι μεγαλύτερο, τότε ταξιδεύει με τις αποσκευές.

  •  Στα πλοία: Tα πράγματα εδώ είναι πιο απλά, αφού όσο κι αν ζυγίζει το ζώο μπορεί να ταξιδέψει μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Θεωρητικά οι σκύλοι πρέπει να ταξιδεύουν σε ειδικά κλουβιά στα καταστρώματα των πλοίων.

  • Σε τρένα -  λεωφορεία:  H μεταφορά επιτρέπεται μόνο μέσα στα ειδικά κλουβιά.

  • Σε χώρες της Ε.Ε. :  Για να ταξιδέψει κάποιος με το κατοικίδιό του, θα πρέπει το ζωάκι να διαθέτει διαβατήριο, ηλεκτρονική ταυτότητα, τσιπ εντοπισμού και να είναι πλήρως εμβολιασμένο (οπωσδήποτε και για λύσσα). Θα πρέπει, επίσης, μία εβδομάδα πριν να έχει υποβληθεί σε αποπαρασίτωση για ενδοπαράσιτα και εξωπαράσιτα και να έχει εξεταστεί κλινικά τόσο για καλαζάρ όσο και για την ασθένεια των τσιμπουριών.

 

 *** Ας έχουμε στον νου μας ότι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη χώρα μας, ως επί το πλείστων, δέχονται κατοικίδια.  ***

Δημοσιεύτικε 2017-05-19 ΣΚΥΛΟΣ, ΓΑΤΑ 0 3045

Σχολιαστε και εσειςΑφηστε ενα σχολιο

Θα πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.

ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προσφατα σχολια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αναζήτηση θέματος

Related articles

Σύγκρινε 0
Prev
Next

No products

To be determined Κόστος Αποστολής
0,00 € Total

Check out