Cane Korso...Το Ιταλικό Mastiff!

Cane Korso...Το Ιταλικό Mastiff!

Το Iταλικό Mαστίφ, Κανέ Κόρσο έχει πάρει το όνομά του από το Cane da Corso, ο οποίος είναι όρος για τους σκύλους που χρησιμοποιούνταν για τις αγροτικές εργασίες, χρησιμοποιήθηκε πολύ και ως σκύλος φύλακας ειδικά στη νότια Ιταλία, στην Campania και στην Puglia. Eίναι ένας μεγάλος και δυνατός σκύλος με πολύ κομψή εμφάνιση, πολύ δυνατούς και μεγάλους μυς, το Κανέ Κόρσο είναι το πιο αθλητικό από την οικογένεια Μαστίφ. Η εντύπωση που αντανακλά στα μάτια κάποιου που βλέπει έναν τέτοιο σκύλο είναι η ισορροπία μεταξύ δύναμης και αθλητικής εμφάνισης.  

Το μήκος του ρύγχους σε σχέση με το πλάτος είναι στο ίδιο μέγεθος. Αυτό του δίνει μια τετραγωνισμένη εμφάνιση ως το κατώτατο σημείο του σαγονιού όπου τα χείλη κρέμονται. Το αποτέλεσμα αυτής της δομής είναι ότι το Κανέ Κόρσο έχει ένα από τα πιο δυνατά δαγκώματα που συναντούμε στις μεγάλες φυλές σκύλων. Το σώμα αυτού του σκύλου είναι μεγαλύτερο στο μήκος απ’ ότι στο ύψος και το ρύγχος του είναι ευρύ και βαθύ. Το κεφάλι δεν πρέπει να έχει καθόλου ρυτίδες, ενώ τα αυτιά είτε αφήνονται στη φυσική τους μορφή και είναι πεσμένα κάτω, είτε κόβονται δυστυχώς δημιουργώντας την εικόνα μικρού τριγώνου. Ο λαιμός του έχει ένα σχήμα αψίδας, με παρόμοιο μυϊκό παρουσιαστικό όπως και στο υπόλοιπο σώμα του. Το δέρμα του είναι χοντρό και σφριγηλό και η ουρά του συνήθως κομμένη.

Το Κανέ Κόρσο είναι ένας έξυπνος σκύλος, πράγμα που τον καθιστά εύκολο στην εκπαίδευση. Αποκτά μια πολύ στενή σχέση με τον ιδιοκτήτη του, ενώ είναι πάντα σε ετοιμότητα και πρόθυμος να τον ευχαριστήσει. Πιστός στο καθήκον του αλλά και ήρεμος, περιφέρεται συνεχώς γύρω από το σπίτι, κάνοντάς τον έτσι έναν άριστο φύλακα. Αν και το παρουσιαστικό ενός Κανέ Κόρσο μοιάζει εκφοβιστικό και για πολλούς τρομακτικό, αυτός ο σκύλος τα πάει περίφημα με τα παιδιά.

Είναι προστατευτικός, πολύ ευγενικός και θα θελήσει να ασχοληθεί μαζί τους όπως και με τον ιδιοκτήτη του όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Θα πρέπει να πούμε ότι από την αρχή ένα κουτάβι Κανέ Κόρσο πρέπει να θέτετε κάτω από την ισχυρή σας ηγεσία και εκπαίδευση. Οι βασικές εντολές είναι το εύκολο κομμάτι, αλλά το σημαντικότερο είναι να μπορέσετε να ελέγξετε το δυνατό προστατευτικό του ένστικτο. Για παράδειγμα το Κανέ Κόρσο είναι αρκετά καχύποπτο με τους αγνώστους, εκδηλώνοντας πολλές φορές μια επιθετική συμπεριφορά, που θυμηθείτε, ποτέ δεν πρέπει να ενθαρρύνετε. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι δεν ανταποκρίνεται πάντα καλά σε καινούργιες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με άλλα ζώα ή ανθρώπους. Ο ιδιοκτήτης με την κοινωνικοποίηση θα πρέπει να εισάγει προσεκτικά νέες εμπειρίες στον σκύλο, ελέγχοντάς με αυτόν τον τρόπο τα φυσικά προστατευτικά του ένστικτα.

Η φυλή έφτασε ως τα πρόθυρα της εξάλειψης, ως ότου την δεκαετία του ΄70 κάποιοι εκτροφείς αποφάσισαν να την επαναφέρουν μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής. Από την δεκαετία του ΄80 και μετά η φυλή γίνεται πολύ δημοφιλής ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. Το 2008 αναγνωρίστηκε από την Ενωμένη Λέσχη Κυνόφιλων και από την αντίστοιχη αμερικανική το 2010.

  • Υγεία:

Μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα ενός Κανέ Κόρσο είναι: Δυσπλασία Ισχύων Διάταση και Στροφή Στομάχου

  • Άσκηση:

Λόγω τις ευκινησίας, της ταχύτητας, του ενεργητικού του επιπέδου αλλά και τις ανάγκης για περιπέτεια που έχει απαιτεί ουσιαστικό χρόνο καθημερινής άσκησης. Αν δεν ασκείται όσο συχνά το έχει ανάγκη μπορεί να γίνει καταστρεπτικό με δυσάρεστα αποτελέσματα.

  • Καλλωπισμός:

Ο καλλωπισμός του είναι εύκολος, ένα χτένισμα την εβδομάδα είναι αρκετό. Το λούσιμο καλό είναι να γίνεται περίπου κάθε τρεις μήνες και όχι πιο συχνά. Τα αυτιά του θα πρέπει να τα ελέγχετε κάθε εβδομάδα, όπως επίσης και τα νύχια του μια φορά το μήνα. Αναγκαίος έλεγχος είναι και αυτός των δοντιών κάθε 2-3 μέρες θα πρέπει να βουρτσίζονται ώστε να διατηρηθούν μαζί με τα ούλα σε καλή κατάσταση.

  • Εκπαίδευση:

Η εκπαίδευση σε ένα Κανέ Κόρσο είναι προτιμότερο να γίνει από ένα ιδιοκτήτη που έχει εμπειρία πώς να επιβάλει τους κανόνες ιεραρχίας μεταξύ του ιδίου και του σκύλου. Από την αρχή ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι σταθερός και συνεπής στη συμπεριφορά του, ώστε να καταστήσει τον σκύλο του πρόθυμο και υπάκουο.

Δημοσιεύτικε 2017-02-03 ΣΚΥΛΟΣ 0 3779

Σχολιαστε και εσειςΑφηστε ενα σχολιο

Θα πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.

ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προσφατα σχολια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αναζήτηση θέματος

Related articles

Σύγκρινε 0
Prev
Next

No products

To be determined Κόστος Αποστολής
0,00 € Total

Check out